A feltehetően túlságosan aktív szociális érzékenységem mindig arra késztet, hogyha olyan terméket akarok vásárolni a Deákon, amit a vietnamiak is árulnak az aluljáróban, akkor inkább náluk vegyem, és ne a sarkon található Matchban.

Ez az érzékenység vezérelt ma is, amikor a Nyugati téri aluljáróban megpillantottam egy aprócska üzlethelyiségben kuksoló ázsiai srácot (btw hong kongi). Elmentem a Margithíd felé menő villamos lépcsője, a kozmetikai cikkek, a fornettis, a giroszos és a kürtős kalácsos mellett, és belefutottam a neonzöld táblás, ismeretlen nevű ételt kínáló kajáldába.

490 forintért lehet 3 kicsi és egy nagy dim sumot kapni. Nekem leginkább úgy tűnik, hogy ez az étel hasonló, csak vékonyabb és szárazabb tésztából van, mint a kínai éttermekben kapható tavaszi tekercs. Formája, ha már így elárultam, apró tekercs, vagy bukta, amibe zöldséget/halat/marhahúst tesznek. A sült mellett van főtt tésztába töltött változat is, illetve a Royal Dim Sum (ez a Nyugati téri boltocska neve) még valamiféle szezámmagos golyókat is árul - azokat nem ismerem. Viszont a papírzacskóban kapott 3+1-es cuccal kifejezetten elégedett vagyok.

Kép innen-CC 2.0.